• NYHETER

Vad är en Rhinestone kristall?

Vad är en Rhinestone kristall?

 

Ursprungligen var strass bergskristaller som samlats in från floden Rhen i Österrike då sanden innehöll hög blyhalt som skapat gnistret. Tillgängligheten av Rhinestones ökare runt 1775 när Alsace juveleraren Georg Friedrich Strass fick idén att imitera en diamant genom att belägga undersidan av glas med metallpulver. Rhinestones kristaller kan användas som imitationer av diamanter och många har svårt att skilja en äkta diamant från en Rhinestones då den glittrande effekten av rhinestones är så pass lik. Crystal Rhinestones produceras huvudsakligen i Österrrike och i Tjeckien i glasbruk. Den vackra gnistrande Rhinestone kristallen slipas ofta i samma stil som diamanter. Rhinestones finns i många olika slipningar, storlekar, färger och former. Det är viktigt att notera att slipningen är det viktigaste för att påverka stenens briljans. Det vackraste är den åtta fassetterade slipningen.

 

Alla smycken från Luxury Details med Rhinestones är av mycket fin kvalité och glittrar likt en diamant!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Mark » SKULL BRACELET INSPIRATION:  ”Hello, My name is Mark, sales manager of Yiwu Yazi Jewelry Co.,Ltd We supply goo..”

  • Nikki » SWAROVSKI LOVE :  ”Hej Jag är intresserad av den armbandet med vita eller egentligen helst vit men ..”

  • Refah » SHAMBALLA 24K NYHETER:  ”Hej! jag undrar vad dom här shamballa armbanden kostar??”

  • Smycken » MINI SKULL RING :  ”Döskalleringen är TO DIE FOR! Kan man köpa den någonstans?”

  • Anonym » SHAMBALLA:  ”Var kan man köpa dessa armbanderna i Malmö dem är sjukt fiinaa snälla svara mig:”

Bloggarkiv

Etikettmoln